2010-07-11

Vaknade sent idag och kände att jag borde ta det lugnt första dagen. Gick ut i balkongen och såg det fina utsikten. Så kunde inte motstå effekten av det grönreflekterade vattnet. Började dagen med en promenad lite i området så att man får en liten blick på stället och kan hitta tillbaka. Det var inte svårt då jag bodde nära stranden och i mitten av stan. Passade på och shoppade lite snabbt på vägen, en handduk, solbriller och såklart solkräm. Hann även snabbtesta Burgerking  som en uppvärmning så att man kommer igång med kebab:en sen.

Sen var det dags för första doppet. Hur underbart som helst. Vattnet var varmt och brudarna låg och sola på den uppblåsbara madrassen.

Efter några timmars svalkande så var det dags för första äventyret.... Rödatornet, Alanyas stolthet. Mycket vackert torn med flera kilometers långt mur beläget uppe på berget. Fantastisk utsikt där man kan se hela staden. Det går såklart att ta bilen upp, men som en liten utmaning valde jag att promenera upp.

Några timmar tog det, och det började bli mörkt så det var dags att börja vända om och ta mig tillbaka till hotellet. Passade på att ta ett snabbt dopp i stranden också så att man var redo för nattlivet. Butikerna sover aldrig, resturangerna, barerna och klubbar har öppet dygnet runt. En stad som aldrig sover. I LIKE!

Trackback
RSS 2.0