2012-11-30

Nu var det ett tag sen som jag skrev ett inlägg. Har inga ursäkter förutom att jag varit lat och haft lite fullt upp med förberedelser inför resan.
Får hoppas latheten släpper nu när man blir en dag människa igen.
Det har hänt lite saker de senaste dagarna, så jag kör en snabb uppdatering:
Jag har börjat pensionspara, vuxen poäng? Har alltid tyckt att det här med pension bara varit huvudvärk och man vart snurrig såfort man börjat läsa om det. Var i kontakt med banken och hade en hel genomgång på 2h. Det har börjat klarna mer och tro det eller ej... Det är roligare än man tror när man kommer igång med sparandet och förstår vad alla de där begreppen betyder. Nu siktar vi mot år 2053 hehe =D.
 
För någon vecka sen ringde CSN och talade om att de har beslutat att jag inte kan få CSN pga att det fattas 3 hp från mina förra studier för 3 år sen! Alltså, jag vet inte hur jag ska beskriva det här utan att använda fula ord. Men att någon kommer 1 vecka innan jag ska börja med utbildningen, det är bara lågt. 3 hp skulle jag kunna läsa i sömnen om jag vetat om det tidigare. Bara typ ta syslöjd eller någon språkkurs för nybörjare på typ ett språk man redan kan och fixa en inlämning. Hon jag pratade med var så dryg och bestämd och vägrade lyssna på mig när jag beskrev min situation. Så efter samtalet var jag så förbannad att min mobil åkte in i väggen tyvärr. Brukar kunna behärska mig vid sådana situationer och jag blir inte förbannad så lätt. Men där svartnade det och det som var närmast fick ta smällen tyvärr. Som tur har jag en försäkring som täcker "tappskador". Så det var bara att åka in med den till phonehouse och få den lagad/ny.
Anyway... Jag har överklagat det beslutet och hoppas de godkänner mitt skäl. Väntar fortfarande på beslut än idag. Det skulle verkligen förstöra allt jag redan gjort. Jag har ju BARA sagt upp mig från jobbet, hyrt ut min lägenhet, tagit banklån, blivit antagen till utbildningen och så kommer det sista som man kunnat tänka sig strula och förstör det hela... CSN. Skolan har varit på mig också och vill veta om jag kan börja eller skjuta upp starten till nästa kurstillfälle. För de behöver ordna med visum och fixa studentlägenhet osv så allt är klart till starten.
Så nu är det lite nervöst läge som de satt mig i, och jag kan inte göra så mycket än att hålla alla tummar och tår att de godkänner mitt skäl.
 
Jag har nu jobbat min sista dag på jobbet. Tog farväl av kollegorna och lämnade in uniformen.  Vill passa på att tacka alla underbara kollegor för den tiden vi har tillbringat ihop! Kommer verkligen sakna er alla ♥. Jag kunde alltid lita på att jag hade er bakom min rygg och känt att vi har varit som en stor familj och alltid ställt upp för varandra. Det är verkligen världens bästa jobb tack vare de. Men jag måste gå vidare med mitt liv och förverkliga min lilla dröm. De här åren kommer vara ett minne för livet! ♥ ♥ ♥.
Vill även tacka alla nya goda vänner man har fått genom det här jobbet och hoppas att vi kan försöka hålla kontakten i framtiden =). Jag kommer såklart finnas på FB, bloggen och skype, så mitt liv kommer inte försvinna från cyberspace. Pussar och kramar på er alla ♥ ♥ ♥.
 
Igår hade jag en galen avslutningsfest på Silja galaxy. Alltså när jag säger galen så har det ordet hamnat rätt. Nämner inga namn men, 3 st hamnar i fyllecell, 2 st utslängda i Åbo, 1 st super nära att bli misshandlad av 8 personer (Flera ggr), 1 st knockar en person så att han ramlar på marken med ansiktet först, 2 st super fulla och juckar på varje tjej de ser på dansgolvet. Ja det var GALET! Men kul hade vi iallafall och det var roligt att äntligen kunna umgås med kollegorna på fritiden. Ser fram emot julbordet säger jag bara ;-)

2012-11-05

Ny dag och nya tag. Det är prick en månad kvar tills plugget drar igång. Fyfan vad jag ser fram emot det :-). Känns lite pirrigt då allt måste vara perfekt tills dess och än har man inte lyckats fixa allt.
Bilen har jag nu bestämt att den ska behållas då jag kommer vara i behov av den när jag kommer tillbaka om ett år. Många bäckar små gör en stor å... Några små utgifter måste jag försöka bli av med också. Mobil abbonemang, gym, försäkringar mm.
Annars känner jag mig laddad och har börjat räkna ner ;-). Har nu fått ett spikat datum på resan också, 10 januari.
Idag reste morsan iväg till Irak. Det vart en panik resa då min mormor är svårt sjuk och det kan vara hennes sista dagar tyvärr. Var och skjutsade henne till flygplatsen imorse, passade sedan på att byta mina däck på bilen och tvätta den.
Nu blir det sova då jag ska börja jobba ikväll igen ;-).
Så jag säger godnatt/morgon på er alla!
 

Kvinna VS Man

Dagens Sanning:

Det är lätt att göra en kvinna lycklig!
Man behöver bara bli hennes:

1. Kompis
2. Vän
3. Älskare
4. Bror
5. Far
6. Martyr
7. Lärare
8. Köksmästare
9. Mekaniker
10. Rörmokare
11. Inredningsarkitekt
12. Designer
13. Sexolog
14. Elektriker
15. Gynekolog/Barnmorska
16. Psykiatriker/Psykolog
17. Trollkarl

Eller vara:

19. Vågad
20. Sympatisk
21. Atletisk
22. Öm
23. Hövlig
24. Gentleman
25. Intelligent
26. Uppfinningsrik
27. Klok
28. Söt
29. Stark
30. Förståndig
31. Tolerant
32. Försiktig
33. Ambitiös
34. Lugn
35. Tapper
36. Oövervinnerlig
37. Pålitlig
38. Respektfull
39. Passionerad
40. Och utöver allt annat: Solvent, mycket solvent!

På samma sätt ska man vara uppmärksam på att:

a) Inte vara svartsjuk, men inte heller vara ointresserad.
b) Ha bra relationer med hennes familj, men inte ägna mer tid åt dem
än åt henne.
c) Ge henne frihet, men ändå visa sig något bekymrad över var
hon har varit.

Det är förstås oerhört viktigt att inte glömma:

  • Datum, tid och plats för ert första möte/er första date.
  • Första kyssen (Tid, datum, plats o dyl)
  • Namn på artist/grupp samt namn på "er sång"
  • Datum, tid och plats då ni "blev ihop på riktigt".
  • Datum, tid och plats då man förlovade sig
  • Datum, tid och plats då man gifte sig
  • Namnsdag (Glöm inte eventuella mellannamn!)
  • Menstruationsdag
  • Födelsedagar för: barn, föräldrar, mor- och farföräldrar, hennes älskade morbror, bröder och förstås hennes bästa väninna.

Om man följer dessa instruktioner till punkt och pricka är det ändå ingen fullkomlig garanti för att hon ska bli lycklig, därför att hon kan känna sig involverad i en alldeles för perfekt relation och sticka iväg med den första sol-och-vårare som hon träffar på.

Gud har sagt: Älska dem!
Men han sa aldrig att man skulle förstå sig på dem.

Att göra en man lycklig är något enklare.

Han behöver:
1. Sex
2. God mat 

 

2012-11-02

Har för första gången vänt på dygnet och är en dag människa igen.
Usch! Seriöst, det är så jobbigt och stressigt! Alla springer omkring här hemma och ser så stressade ut. Jag känner att jag inte har så mycket att göra idag förutom bio:n senare på kvällen. Har lovat att dra och kolla på Skyfall (Nya James Bond) med en nära vän. Wooowiiihoooo! ;-)
Så under tiden eller det mesta av tiden var att försöka hjälpa andra att få sina saker gjorda. *Ler* Nu i skrivandes stund, fick jag en flashback på hur det var när man var dag människa. Det var ju precis så, alla ville ha en del av mig och man hann själv inte tänka på sig själv.
Den här vändan får jag väll bjuda på lite av Mahdi ;-).
 

2012-11-01

Har inte sovit sen 17.00 igår och idag ska det bli en lång dag. Jag ska nämligen på en fin middag med jobbet och sedan avsluta det med bowling. Måste slå min chef på bowling idag =).
Ett gympass är planerat också kl.12.00 med min gruppledare. Så nu man är igång igen nu efter den där förbannade förkylningen. Måste hinna att byta till vinterdäck på bilen också. Så vi får se hur mycket man får gjort innan man råkar somnar om stående =). Men nu kööööör vi!
 
RSS 2.0