2013-04-03

Vaknade tidigt idag då syrran var på besök. Hon ville att jag skulle följa med henne till polisstationen för att göra en anmälan mot en kille som hon hyrt ut sin lägenhet till men vägrar betala. Han har inte kunnat betala hyran pga att (enligt honom) så är han vittne till ett mord och inte kunnat vistas varken på skolan eller jobbet som sedan har dragit in lönen. Syrran har varit sjyst och förstått hans situation och han lovade att han skulle fixa pengarna så fort han kunde. Det har nu gått 2 månader och inga pengar från honom. Han svarar inte heller på sin lur när hon ringer och knappt något svar via sms heller. Han har också försökt ta en falsk bild på datorskärmen där han påstår att han överfört pengar till henne. Till slut tröttna hon och kasta ut honom. Hon sa att hon skulle hem till honom och ta hans grejer som pant tills han betalar tillbaka. Det var OK enligt honom. Hon fick med sig hans pass, PS3, bärbardator. Han hade inget annat som var värdefullt att ta, så hon nöjde sig med de. Efter några dagar messar han henne och säger att han behöver sitt pass då hans pappa behövde den i Iran i något ärende. Hon erbjöd då att han fixar åtminstone halva hyran så kan han få den.
Just nu är passet det enda som håller honom ifrån att försvinna helt. Så han började hota om att han ska göra en polisanmälan då passet är en "privat egendom" och hon har inte rätt att behålla den.
Anyway... Vi var nere på polisstationen och berättade hela historien för de. De sa att de inte kunde hjälpa oss med något då det inte har begåtts något brott. Det är något som måste gå via advokater och som sedan tingsrätten får avgöra. Så vi var och prata med en juridiskrådgivare sp, berättade att det är något som man gör genom kronofogden. Så länge vi har ett kontrakt mellan oss och bevis på att han inte har betalat, vilket vi hade, så sköter de resten. Men passet skulle vi ge tillbaka till honom då den är en privat egendom.
Så nu litar vi på att kronofogden sköter sitt jobb och förhoppningsvis får hon sina pengar tillbaka.
 
Så där var dagens gärning =). Sen var det dags för gymmet och där väntade ett rygg och biceps pass =D. Älskar att köra rygg då man blir så rakryggad och spänd. Känns som att kroppen bär sig själv typ. Blev en snabb måltid efteråt och sedan en välförtjänad siesta ;-).
 
Resten av dagen slutade med lite dataspel och fotboll (Champions League). Grym match och underhållande match mellan Real Madrid - Galatasaray som slutade med hela 3-0.


Kommentarer
Ullis

Gah jag skulle inte hålla andan när det fäller kronofogden, har själv ett ärende som ligger hos dem sedan ett halvår tillbaka på en fällande dom där motparten ska betala oss. De är ju statliga = inte effektivitet i ett nötskal precis... Annat är det med skattefiffel, då jävlar går det undan! >:(

Svar: Ja jag vet, det suger! Tyvärr får man räkna med en jätte process och de lär inte prioritera ett sådant ärende heller. Ja, hade det varit skuld hos staten, då jävlar skulle de förstöra ditt liv. Men det verkar vara det enda sättet att få sina pengar. Rätt synd att man inte kan lita på människor längre. Även om man har varit så snäll och förstålig så får man också skit för det. Hoppas att han blir skrämd av kronofogden och betalar innan hans namn blir nerkletat i svarta listan.
Mahdi

2013-04-04 @ 16:54:22
URL: http://ullisweb.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0