Bloggflytt

Flyttar bloggen till
http://www.mahdiego.wordpress.com
Har lyckats gå in här via en proxyserver och efter många klickande kunde jag skriva detta inlägg! Hehe. Texten är iallafall räddat och överförd, nu återstår bara bilderna.
Wordpress verkar vara lite roligare att leka med...

2013-04-13

Verkar som att blogg.se är blockerat här i USA, så jag ska försöka flytta bloggen till en annan host. Har inte kunnat gå in och skriva tyvärr.

2013-04-10

The countdown is finally over! San Diego, here I come!
Jag lyckades inte sova bra igår pga all tänkande och funderingar som man låg och försökte lösa i huvudet. Tänkte vafan är det jag ska ge mig in på? Flytta till ett helt annat land som ligger på andra sidan klotet och vara borta i ett helt år? Efter många om, så var svaret JA! Vad fan vill jag annars göra istället? Inget! Jag har alltid haft min blick uppe i himmelen sen jag varit liten och aldrig gett upp det hoppet. Så varför fega nu?
Det är pirrigt måste jag erkänna, men det klart att det ska vara det, annars är det ju ingen utmaning. Jag har bara svårt att smälta in allt nu för allt känns overkligt. Det var inte förens jag kramade om min familj och sa adjö som jag insåg hur mitt liv kommer vara det senaste året. Kommer sakna alla så mycket <3. Att säga adjö var inte alls kul =/.
Åkte till Kista centrum tidigt på morgonen för att handla 2 st vita kortärmade skjortor. Man var tvungen att ha på sig det, svarta byxor och svarta skor när man ska gå omkring i skolmiljön. Vi kommer få den riktiga pilot uniformen sen när vi börjar på måndag. Så under tiden får man bära det tillfälliga.

Sen var det bara att skynda sig hem och förbereda sig innan taxin anlände. Passade på att ställa av bilen samt frysa mitt mobilabonnemang innan jag åkte.

Kl 14:30 lyfter planet mot Island (Keflavik) och sedan blir det ett snabbt byte därifrån vidare mot Seattle där också ett till byte kommer ske mot min sista destination San Diego.

Rätt coolt att åka västerut, det känns som att man kommer ikapp tiden hela tiden. Solen hinner aldrig gå ner =P.

Rätt bra underhållning har vi på planet också. Jag var så glad när jag såg att de hade min favorit film bland filmvalen. Independence day =D. I skrivandes stund sitter jag i planet påväg mot Seattle och har 2 timmar kvar till ankomst. Har redan hunnit se 3 filmer, små pluggat metrologi och radiokommunikation, käkat 2 måltider och spanat in flygvärdinnor.

Klockan är nu 01:17 (Svensktid). Vet inte om jag ska testa sova lite eller dra igång en till film. Tror det lutar mer åt filmen =P. Såg att de hade bra urval på Tv-serier också… Mahdi likes ;-).

 

Edit: (04:45 svensktid):

Framme i Seattle nu... Security Check:en gick bra och nu väntar man bara in sista bytet mot San Diego. Har inte sovit något än och det är fortfarande ljust här. Att hitta till sin gate var lite av en labyrint variant på denna flygplats. Fick byta 3 tåg för att komma dit jag skulle. Det sköna var att man lämnade sitt bagage på ett ställe och sedan levererade de den dit man skulle, så man slapp släpa på de. Hittills är det inga förseningar och allt har flutit på som det ska. Nu längtar jag bara till sängen och den kommer kramas hårt kan jag säga ;-).

 
 
 
 

 

 

2013-04-08

1 dag kvar!!! Det börjar kännas mer verkligt nu. Nytt liv och nya äventyr väntar i slutet av tunneln. Jag kan se mig där i slutet men det är fortfarande suddigt och man har ingenaning om vad som väntar mig då. Det enda jag vet nu är att jag ska iväg långt från allt och alla för att uppfylla min dröm. Jag vet också att det kommer krävas hårt diciplin och mycket plugg av mig för att jag ska nå dit. Hoppas att allt kommer gå enligt planerna och att det här året kommer flyta på snabbt.
 
Har de senaste dagarna bara åkt runt och träffat kompisar samt tagit farväl. Många har velat träffas men jag har inte haft tid till det tyvärr.
Passade på att klippa mig hos en kompis som är utbildad frisörska och även ta farväl där. Har fått erbjudan förut att klippa mig hos henne, men har aldrig vågat =P. Men nu är hon erfaren och duktig så hon fick den äran =). Det blev faktiskt jätte fint och hon var grymt duktig. Kanske blir flera besök där i framtiden ;-).
 
Idag bjöd jag hem Susanne på middag. Hon gjorde bra intryck på morsan efter senast och sen dess har morsan tjatat om att bjuda hit henne igen =P. Hon gillar en arabiskmaträtt, Kibbeh som morsan brukade göra.
Hahah morsan är så skön. Hon tog fram alla ingredienser och visade hur hon gjorde de. Susanne fick också prova göra några och det gick faktiskt bra ;-). Wifey makeover ;-) Allting har dokumenterats =P.
Efteråt drog vi igång filmen Pitch perfect som faktiskt var rätt bra ;-). Rekomenderas!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-04-06

Sista helgen i Sverige =D. Det har ändå gått ganska fort nu sista dagarna. Börjar känna lite pirrigt faktiskt. Jag får hela tiden känslan att det är någonting som jag glömt och missat inför resan. Men kan inte komma på vad det är =P. Tror inte jag kan vara mer förberedd än vad jag redan är just nu.
Var förbi Forex på dagen och växlade lite svenska kronor till Amerikansk dollar. Valutakursen har jag bevakat ganska länge nu och den har legat ganska stabilt mellan 6,3 - 6,9 kr/USD. Så nu har man lite fickpengar iallafall. Kommer skaffa ett bankkonto sen när jag kommer dit så man slipper alla avgifter och kontanter.

En av mina närmaste vänner, Momme är nu på besök i Stockholm och vi hade pratat om att träffas och passa på umgås innan jag drar. Han pluggar nere i Trollhättan och det händer sällan att han kommer på besök. De gångerna han har varit här så har man jobbat eller varit upptagen med något annat. Om jag minns rätt så träffades vi senast i Augusti O.o. Det är synd att vi inte ses så oftare som vi brukade göra förut. Nu är alla splittrade i olika städer och efter att facebook tagit över den sociala biten så har träffarna minskat.
Vi samlades först hemma hos Ali och Jenny och "för festade" med Tekken 6 ;-). Jag var tvungen att visa vem som fortfarande är kungen över det spelet =D.
Sen när alla var på plats, började vi röra oss mot stan. Inget planerat egentligen på vart vi skulle göra utan det fick bestämmas på vägen dit =P.
Det blev en rolig lång natt och man kände knappt av tiden. Jag var inte hemma förens vid ~5 tiden och dagenefter hade vi bestämt en tidig träff för att umgås lite innan Momme skulle dra tillbaka till Trollhättan.
Vi hade kul iallafall och det var jätte roligt att träffa alla igen. <3 <3 <3. Kommer verkligen sakna alla!
  

2013-04-05

Alltså ibland är tajmingen så dålig. Ringde min gruppledare då jag såg på fejjan att han var på besök hos sina föräldrar. Tänkte om jag kunde prata med hans föräldrar för att hälsa och kolla läget innan jag drar. Då får jag den dåliga nyheten att hans far nyligen gått bort! Alltså den chocken, sorgen och alla flashback från minnen med honom som kom upp på samma gång var obeskrivligt. Hjärnan vägrade tro på det och det fick inte vara sant!
Jag har träffat denna fina människan 2 ggr i mitt liv och han hade redan stulit mitt hjärta efter första gången. Så godhjärtad och varm människa har jag aldrig stött på. Han behandlade mig som sin egen son och man kände sig så välkommen när man var på besök hos de.
Det var bara goda och oförglömliga minnen man fick med sig från de få gångerna vi umgicks.
Det kunde bara inte vara sant. Mina tankar stannande hos familjen och speciellt hans underbara mor som säkert tog det hårdast. Han var verkligen hennes själsfrände och de har varit tillsammans i hela sitt liv. <3. Han var så älskad och kommer bli så saknad av alla. Jag har aldrig släppt en tår i mitt liv förutom gången när pappa gick bort och denna fina människa fick mig att göra det igen. Jag får upp alla glada minnen vi hade tillsammans i skrivandes stund och jag tänker minnas honom genom de <3. Han kommer alltid finnas nära i mitt hjärta. Må han vila i frid, hoppas han har det bra bland änglarna och att de ta väl hand om honom <3.
Massa kramar till familjen <3
 

2013-04-04

Här finns laddade pistoler, se upp för habbade personer som bangar sina kanoner... Välkommen till vår betong
Dem har zikini o tabanja becknar heroin o ganja bland hus som liknar varandra... Välkommen till vår betong
Hehe kommer en cover på den låten snart ;-).
 
Idag var en rolig dag. Hade planerat att träffa en tjejkompis som jag inte sett på ett tag nu. Vi brukar umgås och prata rätt ofta och den närmaste tiden har vi bara kommit närmare och närmare och blivit riktigt bra vänner. Hon är så underbar och jag känner att jag kan vara mig själv med henne. Man önskar att man hade flera sådana i sitt liv. Så idag skulle vi ut på en picknic och bara umgås och snacka ut. Vi var nere på Järvafältet och tog en lång promenad till ett fint ställe som hon hade hittat. Vädret hade vi på vår sida också så man passade på att ta och njuta av solen också. Lite rostbiffmackor, ballerinakex, vindruvor och Schweppes stod på menyn. Nam Nam ;-).
 
Efter det skulle vi ta ett snabbesök på IKEA i närheten. Den butiken hade fyllt 20 år och firade med "REA kalas".
Om jag ska vara ärlig så måste de ha missat REA skyltarna för det kändes som att det var normala priser bara. Anyway... som varje IKEA besök så lyckas man alltid plocka med sig något och vi fick med oss en påse hem ;-).
The journey var inte över än... Rusta och djurbutiken fick ett besök också och där köptes mattor och hundmat.
 
Hem kom man sen också och där har man fått besök av min Alby kusin som ska tillbringa påsklovet hos oss =). M.a.o Playstation och dataspel dygnet runt =D
 
 
 
 

2013-04-03

Vaknade tidigt idag då syrran var på besök. Hon ville att jag skulle följa med henne till polisstationen för att göra en anmälan mot en kille som hon hyrt ut sin lägenhet till men vägrar betala. Han har inte kunnat betala hyran pga att (enligt honom) så är han vittne till ett mord och inte kunnat vistas varken på skolan eller jobbet som sedan har dragit in lönen. Syrran har varit sjyst och förstått hans situation och han lovade att han skulle fixa pengarna så fort han kunde. Det har nu gått 2 månader och inga pengar från honom. Han svarar inte heller på sin lur när hon ringer och knappt något svar via sms heller. Han har också försökt ta en falsk bild på datorskärmen där han påstår att han överfört pengar till henne. Till slut tröttna hon och kasta ut honom. Hon sa att hon skulle hem till honom och ta hans grejer som pant tills han betalar tillbaka. Det var OK enligt honom. Hon fick med sig hans pass, PS3, bärbardator. Han hade inget annat som var värdefullt att ta, så hon nöjde sig med de. Efter några dagar messar han henne och säger att han behöver sitt pass då hans pappa behövde den i Iran i något ärende. Hon erbjöd då att han fixar åtminstone halva hyran så kan han få den.
Just nu är passet det enda som håller honom ifrån att försvinna helt. Så han började hota om att han ska göra en polisanmälan då passet är en "privat egendom" och hon har inte rätt att behålla den.
Anyway... Vi var nere på polisstationen och berättade hela historien för de. De sa att de inte kunde hjälpa oss med något då det inte har begåtts något brott. Det är något som måste gå via advokater och som sedan tingsrätten får avgöra. Så vi var och prata med en juridiskrådgivare sp, berättade att det är något som man gör genom kronofogden. Så länge vi har ett kontrakt mellan oss och bevis på att han inte har betalat, vilket vi hade, så sköter de resten. Men passet skulle vi ge tillbaka till honom då den är en privat egendom.
Så nu litar vi på att kronofogden sköter sitt jobb och förhoppningsvis får hon sina pengar tillbaka.
 
Så där var dagens gärning =). Sen var det dags för gymmet och där väntade ett rygg och biceps pass =D. Älskar att köra rygg då man blir så rakryggad och spänd. Känns som att kroppen bär sig själv typ. Blev en snabb måltid efteråt och sedan en välförtjänad siesta ;-).
 
Resten av dagen slutade med lite dataspel och fotboll (Champions League). Grym match och underhållande match mellan Real Madrid - Galatasaray som slutade med hela 3-0.

2013-04-01

Första april idag ;-). Drog ett litet april skämt på Facebook om att jag blivit pappa. Så jävla kul att se hur många som gick på det. Skrev statuset innan jag gick och lade mig och satte min mobil på ljudlös. Bad lillebrorsan samt lillesyrran kommentera med något så att det blir mer troligt. Vaknade upp sen på morgonen och där ligger 26 missade samtal, 8 förvirrade och 5 arga sms. Heheh många gratulationer fick man också =). Jag ska ju iväg i ett år, inte fan skulle jag skaffa barn, och man kanske ska börja med en brud först =P. Men men, många köpte det och Mahdi vart pappa för en dag =D.
 
Idag var en efterlängtad dag. Det är måndag och jag får äntligen gymma =D. Mitt kort fungerar endast på vardagarna mellan 07.00-16.00  Så jag har placerat mina vilodagar på helgerna. Blev ett ben pass då jag nu av erfarenhet känner till att de flesta har sin bröstdag idag och alla bänkar brukar vara upptagna. Så jag har börjat anpassa mig till deras schema för att slippa dela och trängas på maskinerna och det fungerade perfekt =).
 
Fick nya skor av morsan idag. Riktigt snygga Frankie Morello skor som jag bara var tvungen att kolla upp priset på... Blev chockad när jag såg att de kostar 2700:- på deras hemsida. Helt sick! Hon hade fått de av en vän som tydligen inte visste att det var märkesskor. De här lär man polera och underhålla varje gång man ska ha på sig de =P. Man vågar ju knappt slita på de!
Varsågod Mahdi =)
 
Morsan fixade super goda hemmagjorda falafel idag. Hon fick receptet av en känd restaurang i Irak som vi käkade hos förut när vi var där. Så nu kan hon hemligheten till hur de blir så goda =). Fyfan vad de satt bra ;-). Nam Nam!
 
 
 
RSS 2.0