2012-12-27

Vad händer? Var bor du? Vad tror du?!
Pluggar! Ja det är rätt mycket att läsa in och förstå på kort tid. Men det är rätt intressant och kul. Har redan lärt mig en del och blir ännu roligare ju mer man kan. Det har underlättat ganska mycket pga mina tidigare studier och kunskaper. Så jag känner att jag ligger bra till på den fronten ;-).
Väntar fortfarande på beslut från CSN och för Visumet. Men de borde man få snart tycker man. Det skulle ta en vecka för de att besluta. Iof det har ju varit en del helgdagar nu, så man kanske inte ska ha så mycket hopp om det =\.

2012-12-25

Morsan has arrived ;-). En av julklapparna ;-). Fick mess precis om att hon har landat. Planet vart bara 3 timmar försenat. Fyfan vad man har saknat all den goda maten hon bruka laga. Kommer bli skönt att släppa över lite ansvar också. Man fick ju vara barnvakt åt en dagens-generations-snorunge i 2 månader. Så bara det är rena lättnaden.
Jag kan inte fatta att det är nyår snart! Fyfan vad tiden har sprungit iväg! Det blir nog tyvärr inga fyrverkerier i år. Pengarna måste sparas till andra viktigare ändamål och jag känner även att jag har tappat det intresset. Det är ju inte lika kul som när man var ung. Smällare var ju det bästa av allt och idag är de förbjudna. Blir nog mer att vara med familjen, äta gott och kramas <3.

2012-12-24

Önskar alla en god och underbar julafton! Mission impossible blir det idag... Städning på högnivå =P. Morsan kommer hem ikväll och då måste det vara rent annars får man höra gnäll för resten av året. Så nej tack, jag städar hellre ;-). Har iallafall tvättat all hög med tvätt igår så man är pågång :-). Måste hinna fylla kylen med mat också.
Fysikprovet skrev jag igår också och den blev utförd utan anmärkning ;-). Vilken lättnad att inte ha någon mer fysik eller matte ;-). Nu ska man äntligen börja med flygämnerna som är 1000 ggr roligare och intressantare, så det kommer bli kul.
 
De senaste dagarna har det inte hänt så mycket. Var iof och köpte 3 par glasögon därav ett av de Rayban solbrillor. De hade ett bra erbjudande där man fick 3 för priset av 1. Det var inte lätt att välja ett par som passar. Det var alltid något som var "ivägen" eller som stack ut och då var det bara att lägga tillbaka de på hyllan igen :-P. Hade som tur med mig en nära vän som hjälpte till med den fronten ;-). Det skulle ta 3 veckor att fixa brillorna så man får hoppas att de hinner bli klara innan man drar.
 

Vår djupaste rädsla

Vår djupaste rädsla är inte att vi skulle vara otillräckliga.
Vår djupaste rädsla är att vi är omåttligt kraftfulla.
Det är vårt ljus, inte vårt mörker, som skrämmer oss mest.
Vi frågar oss själva:
Vem är jag som tror mig vara briljant, storslagen, talangfull, fantastisk? Egentligen, vem är du då, som inte skulle vara det? Du är ett guds barn. Att du låtsas vara liten tjänar inte världen.
Det är ingen vits med att hålla dig liten, så att andra inte skall känna sig osäkra i din närhet. Vi är alla menade att lysa, så som barn gör. Vi föddes för att manifestera guds härlighet som är inom oss.Den är inte bara i några av oss, den är i oss alla. Och när vi låter vårt eget ljus skina, ger vi omedvetet andra människor tillåtelse att göra detsamma. När vi är frigjorda från vår egen rädsla, frigör vår närvaro automatiskt andra.

Rocky Balboa

Ett av mina favorit citat och som peppar mig varje gång jag känner mig nere..
 
"Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows, it's a very mean and nasty place and I don?t care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, nobody is gonna hit as hard as life! But it ain't about how hard you can hit, it's about how hard you can get hit and keep movin' forward, how much you can take...and keep movin' forward. That's how winning is done! Now, if you know what you're worth then go out and get what you're worth! But you gotta be willing to take the hits and not pointin' fingers sayin' you ain?t where you wanna be because of him or her or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!"
 

2012-12-16

Syrran var så gullig igår och hade fixat en överrasknings fest till mig. Åkte hem till henne på kvällen igår och när jag väl kom in så hoppade alla fram och gratta mig. Hon hade bakat tårta och massa gott. Allt låg där på bordet i väntandes på mig =D. Fick  även en jätte fin tröja som present av henne <3. Jätte fin kväll var det, men kunde inte vara där så länge då jag hade fysik prov som jag skulle skriva idag.
På tal om provet så skrev jag precis klart den och fick jag alla rätt... Japp fullpott! 100%!!! Så här fick man en till present ;-). Vilken lättnad det är nu iallafall, skönt att få det gjort. Nu återstår ett till prov nästa vecka och det är det sista för fysik kursen =D.
Får ta och fira med Tacos imorgon då =D.
 

2012-12-15

 
Jajamennsan, idag är det min födelsedag ;-). Hela 24 år!!! Kan inte tro det själv =P. Det var efter tolvslaget som man kände sig som mer vuxen ;-). Hehe nah, jag är nog samma Mahdiego som för någon timma sen. Men klart börjar man tänka mer ansvarsfullt och moget ju äldre man blir. Det är som att man får en röst i skallen som säger till att det är dags att skärpa sig och börja ta tag i sitt liv typ.
Det blir tyvärr inget firande för min del då jag har fysikprov imorgon och ligger lite efter med kapitlerna. Vad finns bättre än att fira med en fysikbok i knät va hela dagen!?
Fick endel gulliga gratualtioner via facebook och SMS som måste besvaras också.
Lillesyrran har bjudit mig och syskonen hem till henne ikväll. Hon tyckte att vi skulle få umgås lite tillsammans och kolla på film. Jag vet faktiskt inte om jag kan gå med tanke på att jag ligger efter med plugget, men någon timma lär väll inte skada =/.
Ska ringa Danny och reta han lite om sin ålder. Jag är 15 dagar äldre än honom och han stör sig som fan på det när jag påpekar =P. Brukar säga till honom att han är som min LILLEBROR och då blir han lack. Det här har hållt på i 3 år nu. I 15 dagar får han stå ut med att jag är äldre än han (årsmässigt). Ska försöka skriva någon dikt/ramsa och skicka till han =P.
 
 
 

2012-12-14

Blev uppväckt av taxin som skulle plocka upp mig kl. 04.30. Av någon anledning så ringde inte mobil larmet. Som tur var allt redan fixat dagen innan, så det var bara att hoppa in i kläderna och springa ner till taxin. Nu är man framme i flygplatsen iallafall, är helt slut och har sovit dåligt inatt. Det blir alltid så när jag ska resa. Jag tänker att jag inte får försova mig och det leder till att jag förlorar sömnsuget och blir liggandes där och grubblar över att jag måste sova nu. Det blir som en ond cirkel.
Men det spelar ingen roll för att man vet vad som väntar ;-). En tidig födelsedagspresent... En resa till Barcelona. En hel dag bara jag och Barca <3. Det bästa av allt är ju såklart att vara uppe i luften <3. Skönt att det finns internet ombord på planet så man kan passa på att kolla upp och planera vad man kan göra och transport mellan ställerna. Hasta luego!
 
 
 

2012-12-11

Fyfan! Man mår som man förtjänar! Idag vill jag bara ligga i min säng och få allt gjort härifrån. Tänk vad mycket man egentligen kan göra härifrån egentligen. Behöver typ bara bärbar dator här och tv:n lutad mot min säng så är min dag löst =P.
Vilken kväll det var igår! Julbordet var perfekt för att inte nämna desserten på slutet. Det var super kul att träffa alla igen och äntligen umgås utanför jobbet.
 

2012-12-10

Nydushad, skägget trimmat och finkläderna är på för idag ska man på julbord med jobbet ;-). Den här gången blir det på Tyrol som har imponerat genom åren ;-). Passade på vakna lite tidigt idag för att hinna plugga klart dagens kapitel innan man får minnesluckor. Ser fram emot att träffa mina saknade kollegor en sista gång. Nuuuu kör vi! Boomshakalaka!
 
Btw... klarade mitt första prov igår i matten. Ganska förväntat egentligen då man redan kunde det mesta. Men bra repetition och uppvärmning till det riktiga sen. Skönt att få det gjort iallafall. Nu blir det fysik i 2 veckor och även den känns rätt säkert med tanke på hur avancerade fysik kurser man redan läst. Så idag har man rätt att fira lite extra ;-)
 

2012-12-08

När rektorn sa att det skulle bli mycket plugg, så trodde jag inte honom. Men nu fick man ett litet smakprov på vad han mena. Det är stressigt även om det inte är så svåra ämnen. Mycket information som måste läsas och förstås på kort tid. Just nu är schemat satt så att man ska hinna läsa en hel mattebok på 1 vecka!
Jag förstår principen med det schemat. Det är ju såklart 100% heltidsplugg alltså 8 timmar per dag. Alltså seriöst, vem sitter med en mattebok i knäna 8 timmar varje dag. Man blir ju psyko efter 2 timmar.
Men men, bara bita ihop och köra på. Som tur så kan man det mesta redan, så man har kunnat bläddra egenom lite snabbt via de momenten man redan kan bra. Men det har tagit en del timmar att plugga resten och jag är stolt över att jag verkligen har suttit ner och tagit det här seriöst.
Prov har jag nu på Söndag. Känner att jag är redo iallafall, men vi får se hur det går.
Idag har syrran bjudit hem hela släkten till henne på lunch. Blir en fin family reunion då vi knappt träffas längre. Man får räkna med en del huvudvärk när man kommer hem... Jaaaa, jag har en stor släkt =P.
 
 

Ta vara på ditt konto

Tänk dig att det finns en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt konto.

Det är inget fel. Insättningarna är lagliga och korrekt gjorda av en otroligt rik välgörare.

Men banken överför inte pengarna till nästa dag. Varenda natt blir alla pengar som du

inte använt den dagen borttagna från ditt konto. Vad skulle du göra i ett sådant tillfälle?

Självklart hade du använt alla pengarna den dagen de sattes in på ditt konto, dag efter dag.

Och det roliga är att alla har vi ett sådant konto! Men det är inte pengar som sätts in på ditt konto eftersom namnet på kontot är TID...

... Varje dag blir du utrustad med 86 400 sekunder. Varje natt försvinner all den tid du inte utnyttjat. Ingenting blir överfört till nästa dag och du kan aldrig använda något i förskott.

Varenda dag startas ett nytt konto för dig. Varenda natt försvinner obrukad tid. Om du inte nyttjar dagens insättning så är det enbart ditt fel...

... Det finns ingen väg tillbaka. Du kan inte övertrassera kontot i morgon! Det handlar om att leva i nuet och förbruka dagens insättning. Investera tiden smart så att du får bästa möjliga avkastning i form av hälsa, lycka och framgång. Tiden går. Gör det bästa av dagen idag!

För att förstå värdet av ett ÅR, fråga en student som missade examen.

För att förstå värdet av en MÅNAD, fråga en mor som fött ett barn för tidigt.

För att förstå värdet av en VECKA, fråga redaktören på en veckotidning.

För att förstå värdet av en TIMME, fråga de nyförälskade som väntar på att träffas.

För att förstå värdet av en MINUT, fråga han som kom för sent till flyget.

För att förstå värdet av en SEKUND, fråga han som precis lyckats undkomma en bilolycka.

För att förstå värdet av en MILLISEKUND, fråga han som kom tvåa i OS.

Ta vara på tiden!

2012-12-03

Första dagen vid skolbänken =). Pennan är vässad, kollegieblock inhandlat, nya batterier i miniräknaren. Här ska det bli plugg ;-). Det blir Matte och Fysik som gäller de första 3 veckorna och dessutom på engelska. Men enligt läraren så ska det vara repetitionskurser med gymnasienivå.
Jag har inte direkt haft svårigheter med dessa ämnen, men vet att det är mycket som måste omvandlas till våra SI enheter då de amerikanska och standard enheterna är helt olika. Blir spännande att se hur mycket som sitter kvar iallafall efter dessa år. Så håll i hattarna och wish me good luck för nu köööör vi!
 

2012-12-02

Tjoho =D. Vaknat redan ;-).
Låg i sängen och tittade lite på tatueringar. Jag vet, jag har typ alltid varit emot tatueringar då jag vet att man aldrig kan gilla något lika mycket för resten av sitt liv.
Jag vill ha en text som betyder och har betytt något för mig under alla åren. Har tänkt på Rocky balboas citat när han talar om för sin son att "The world ain't all sunshine and rainbows...", men det är lite för lång och jag vill gärna ha med hela citatet då ifall det ska bli just den.
Har även en annan favorit som det lutar åt mest just nu. Nämligen “I always wonder why birds choose to stay in the same place when they can fly anywhere on the earth, then I ask myself the same question.”  - Harun Yahya.
Funderar på att ha den vid sidan av magen. Ja, jag vet, har hört att den delen gör mest ont. Men det är helt klart lätt värt det. Kommer tänka om säkert miljoner ggr innan den kommer bli av, så ha inga förhoppningar =P.
 
I skrivandes stund fick jag ett sms från polisen om att mitt pass var klart. Tur att det inte dröjde så länge då jag måste börja ordna med visum. Blir att plocka den imorgon =). Nu är det dags för julkalender och här ska det även bakas kladdkaka =D.
 

2012-12-01

Igår lade jag mig ~22.30 och vakna ~07.30 =D. Jag har lyckats vända på dygnet =D. Äntligen ;-). Fick sova endel för att lyckas med det. Det tar 24h för att lyckas göra det. Alltså inte att man sover 24h på raken utan att man delar upp det typ 4-5 timmar i taget tills man får sömnrytmen att bli vid 22.00. Så [Check] på den!
 
Hade lovat en nära vän att följa med på julmarknad, så det var att ha på sig lite varma kläder då handla med tjejer inte brukar ta 1 h direkt =P. Det började iallafall med att hitta en parkeringsplats i Gamlastan. Ja man hör hur det låter... OMÖJLIGT! Man höll på åka runt och leta i kanske 1 h men lyckades hitta en nära tillslut. Var kanske värt det då man fick se lite mysig julstämning på gatorna och butikerna. Mycket folk överallt och det är kul att se hur alla springer runt med mössor, halsdukar och stora varma jackor i olika stilar.
Att hitta en bankomat i Gamlastan är bara att glömma och när man väl hittar en till slut så är den stängd pga brist på kontanter. 
Man fick med sig lite saker hem iallafall. Super god Whiskeyost, brända mandlar samt havrebollar =D. Slutar alltid med att man bara handlar godsaker när man springer runt bland julstugorna. Vi höll på frysa ihjäl oss då det blåste en del och glöggen gjorde inte sitt jobb heller, så det blev en fika med paj och varmchoklad *betoning på choklad* med GRÄDDE.
Klockan började bli mycket och det var hemgång som gällde. Fick ligga i soffan och mysa framför en film med min ost <3.
 
Fick svar från CSN idag också, de godkände inte mitt skäl och jag vart inte beviljad studiemedel. Jag höll mig lugn den här gången så mobilen överlever. Det stod att jag kunde beviljas om jag studerade 100% i 2 veckor med min nya utbildning, men då behöver jag ett intyg från skolan. Så det var redan löst då jag kommer göra det =). Ingen CSN på 2 veckor, men det kan jag överleva med ;-).
 

Meningen med livet

Töm det som är fullt, fyll det som är tomt och klia dig där det kliar.
RSS 2.0