2009-12-16

1 dag kvar tills pappa anländer till Irak. Kontakter i flygplatsen förbereder allt så att det ska gå så smidigt som möjligt, Det som mest oroar är alla de där vägkontroller som säkert kommer vilja öppna pappas kista för att säkra att det inte finns något explosivt i den. Några inom släkten jobbar som poliser, vilket underlättar en del då de kan passera kontrollerna utan att behöva stoppas. Allt måste planeras noggrant och tajmas med flygets ankomst för att sedan direkt åka iväg mot "Najaf".

På eftermiddagen drog vi ut på en snabbis shopping runda då vi inte kommer ha någon annan tid för sånt efteråt. Så det blev ett par saker man shoppa såsom skor, t-shit, souveneirer och en present till morsan som fyller år idag.

Billigt ar det också.30-40 kr kostar det att åka en halvtimmas resa med taxi. Mätt blir man på 12 kr (2 kebab med bröd). Piratkopierade märkesskor kostar 100 kr (Lagom bra kvalite). Butikerna stänger inte förens kl: 23.00 på kvällarna och massvis med folk är då också ute vid den tiden.

Trackback
RSS 2.0