2009-12-14

En ny dag och man är lite piggare än vanligt. Sovit bra och fått i mig lite käk, så nu är det bara att köra igång.

Dagen började med att några släktingar kommit över för att dela med sorgen och hälsa på. OBS att jag inte varit i Irak eller träffat/hört något från de på 10 år. Så det var lite spännande att se hur alla förändrats och vad som har blivit av de. På eftermiddagen åkte vi till en stad som heter "Najaf", en helig stad, ca 6 timmar från Bagdad. Där besökte vi en helig plats bland shiamuslimerna, nämligen "Imam husseins grav". Kommer inte ihåg hur det var när jag sist var där (Var inte så gammal då), men det var en härlig upplevelse iallafall speciellt när man såg hur stort och lyxigt det var, spädat med diamanter och guld runt alla väggar och tak.

Därefter åkte vi till gravplatserna i den staden för att besöka släktingars gravar och köpa mark för vår familj.Tänk er en helstad lika stor som Uppsala, fylld med gravar... Usch vad läskigt.

Sen drog vi och käka massa gott i en resturang. Shishkebab, kebab, kyckling, kyckling kebab och massa annat gott om inte nämna förrätterna.

Det var det mesta man hann med den dagen. Förutom att man också avslutade med en falafel med bröd macka. Nu är man trött igen, så dags att dra och knoppa.

Trackback
RSS 2.0