2013-02-24

Satt och läste lite träningsbloggar häromdagen och fick ännu mer träningsabstinens. Lärde mig en del nya övningar och hur jag effektivast kan lägga upp träningen samt kosten. Ett nytt upplägg har jag nu fixat och det kommer bli 4 dagars träning och 3 dagars vila framöver. Börjar med de stora muskelgrupperna och avslutar med de små då när man aktiverar de stora muskelgrupperna så ökar testosteronproduktionen. Testosteron är det mest muskelbyggande ämnet som finns i vår kropp och det är därför man ska utföra träningen i denna ordning. Effekten av de här håller i cirka 1 timme så det är smart att försöka hålla sitt träningspass under 1 timme.
 
Jag känner att jag har tillräckligt med grundmuskler nu och kan klara av tyngre vikter. Nu när jag har tränat på samma vikter och kört samma antal repetitioner hela tiden så har min kropp vant sig vid den påfrestningen. Då känner den att den inte behöver bygga mer muskler för att den har anpassat sig och klarar av den här träningen. Så det jag måste göra nu för att få musklerna att fortsätta växa är att ”chocka” dem. Det är faktiskt rätt logiskt när man tänker efter och förstår principen.
Jag måste nu dela upp träningen i olika perioder. Det gäller då att använda olika vikter, höja eller sänka repetitionerna för att chocka kroppen. Då känner kroppen ett behov av att bli starkare och då anpassar kroppen sig med att bygga muskler och därmed bli starkare.
 

Kosten är det viktigaste egentligen och det gäller att verkligen hålla matdisplinen också. De tre näringsämnerna måste respekteras; Proteiner, kolhydrater och fett. Mat före träning, mat efter träning och kosttillskott. Man ska tydligen äta 5 måltider per dygn. Kroppen bygger muskler dygnet runt (även när vi sover) och behöver dessa  beståndsdelar. Trodde aldrig att jag skulle bli en sådan "kalori freak", men har man ett mål så gäller det att börja räkna vad man stoppar i sig =P.

Kvarg/kesella är något som många också rekomenderat. Väldigt proteinrikt och perfekt som mellanmål.  Var nere och köpte ett lass på Lidl för en stund sen ;-). Så vad väntar vi på! Let's do it!

 

Schemat ser ut så här iallafall:
 
Dag 1: Bröst och Triceps

Dag 2: Rygg och Biceps

Dag 3: Axlar och Mage

Dag 4 : Lår och Vader

Dag 5: Vila

 

 

2013-02-23

Det börjar bli lite långa mellanrum mellan inläggen känner jag =P. Hinner som sagt inte göra så mycket när jag jobbar och det har bara blivit en hel del av jobbandet den här månaden. Orkar inte köra något mer extra men tvingar mig själv att köra på månaden ut. Kommer inte jobba något mer efter denna månad då CSN gränsen av fribeloppet över vad man får tjäna för att få studiemedel är nådd. Sjukt att de inte låter studenterna jobba och plugga samtidigt när de har möjlighet till det. Sjukt begränsat samhälle vi lever i...
Aja, The world aint all sunshine and rainbows....
Jag har varit på besök hos min faster på Huddinge sjukhuset idag. Stackarn mår jätte dåligt och sjukdomarna börjar visa sig nu sent i hennes ålder. Fick lite flashback då det var samma grej som tog kål på pappa =(. Hoppas hon blir bättre iallafall. Orkar inte med ett dödsfall till.
Vi brukade tyvärr ändå inte ses så ofta (~ knappt en gång varannan månad), men nu på sistone har hon sovit över hos oss och vi har lyckats komma varandra närmare. Hon påminner mycket om pappa, har exakt samma humor och gillar samma maträtter.
Morsan hade fixat lite käk som vi tog med oss då hon inte gillade sjukhus maten och lite sällskap vart det på köpet.
Gillar inte sjukhus miljön då jag känner att det kryllar av bakterier och sjukdomar i luften där inne.
 
Passade på att tvätta min pärla idag också. Jag säger bara daaaamn ;-). Älskar henne <3
 
 
 
 

2013-02-15

God morgon!
Ja jag vet, jag borde ha vänt på dygnet idag =P. Var så trött igår kväll så ögonen ville stängas av sig själva. Får försöka ta någon siesta sen vid 12 tiden om det går istället.
Idag har jag iallafall planerat ett bio besök innan jobbet. Det är nämligen så att Bruce Willis nya film "A good day to die hard" hade biopremiär igår och pga andra prioriteringar så fick den skjutas upp till idag. Har älskat alla Die hard filmer han gjort och den här nya har jag hört kommer vara grym. Såg trailern... Jag säger bara, den filmen måste man se på bio ;-). Kommer bli grym! "Yippee Kai Yay motherfuckers!"
 
 

2013-02-14

Jaaaaaaa! Äntligen! Passet med visumet har anlänt! Kan inte tro mina ögon! Ohhhh fatta vilken lättnad! Har oroat mig i 2 månader och inte kunnat planera något pga den jäveln! Men nu jävlar ser jag ljuset igen. Jag är såååå lycklig och glad just nu så det inte går att beskriva.
Resan kommer bli i början av April och den här gången kommer jag att få äntligen sätta min fot på amerikansk mark. Alltså jag är så överhetsad just nu att jag håller på stavar fel hela tiden nu när jag skriver här.
Fin present på Alla hjärtans dag, nice timing =D. På tal om den så vill jag passa på önska alla mina nära och kära all lycka och kärlek i världen! Så glöm inte att få den som är speciell för dig... att känna sig just speciell! Kärlek till er! <3 <3 <3

Var och hjälpte min gruppledare med sista flyttlasten till hans nya hus idag. Det var så tyst och stjärnklart att man bara ville stanna där och njuta. Alla tankar och stress bara försvann automatiskt när man tittade upp. Han kommer nog ha det bra där ute. Kommer bli endel tvångsbesök hos han också kan jag lova. Finns nämligen ett fint gästhus som kommer erövras av mig hehe ;-). Grattis ännu en gång och jag är glad att jag fått hjälpa en guldhjärtad vän på en sådan fin dag <3.
 

2013-02-13

1 2 3 fanta o rosé, 1 2 3 alla brudar ner på kne! Vad gör vi? Nu kör vi!
Hehe borde inte ha lyssnat på den låten, nu har den fastnat i huvudet. Vaknade för en stund sen och lyckades få uppleva något jag inte fått se på länge... Solljus =D. Helt otroligt, trodde inte att sådant finns nu förtiden =P.
Idag har jag lovat hjälpa min gruppledare flytta lite tunga möbler då han ska flytta in tillsammans med sin tjej. Är glad för deras skull och hoppas de kommer trivas i sitt nya hus =).
Får se hur mycket energi i armarna det kommer finnas kvar, då jag gärna vill få med ett besök på gymmet. Får satsa på träna ben och mage annars i värsta fall.
Mer än så är det inget mer planerat. Vill gärna försöka ta det lite lugnt på kvällen och vila ut kroppen efter den där långa arbetsvändan. Men man vet aldrig vad som kommer upp så jag låter det bara vara en "ide" än sålänge ;-).
 

2013-02-12

Nu har man jobbat 8 nätter i rad och jag känner att jag inte har något liv kvar =P. Har sjungit "Panetoz - känn dig fri" hela sista natten för mig själv och längtat som bara den =D.
Har bara hunnit sova när jag kommit hem och sedan vaknat och iväg till jobbet igen. Inte lyckats hitta en lucka till bloggen tyvärr. Har haft svåra sömnproblem de närmaste dagarna också. Vaknar upp oftare, känner mig pigg och slutar med att jag inte kan sova mer.
Kanske bara lite orolig för visum grejen. På tal om den så har det gått framåt ;-) Statuset är nu ändrats från "Processing" till "issued"... Har försökt lista ut vad det kan betyda men det ordet kan ha flera betydelser. Utfärdat betyder det på svenska, men man vet fortfarnade inte om det är "godkänd" eller "nekad" de utfärdat...
Det är bättre än "processing" då man nu vet att det snart kommer ett besked =P. Det står att jag borde få svaret inom max 10 dagar, så det är bara att hålla tummarna och vänta in den.

Anyway... nu är man iallafall ledig 3 dagar innan man kör igång igen, så jag får passa på hinna göra de saker man skjutit upp på.
Idag är min dag fullbokad till en vän som fyller år. Blir inget stort, utan bara umgås lite och äta middag med närmaste och en liten gullig överraskning. Stort grattis från mig iallfall och önskar dig en underbar dag!
Nu blir det sova och försöka få igen de timmarna man missat.
Natti natti =)
 
 
 

2013-02-06

Usch! Det här förbannade snöandet slutar ju aldrig! Det har hållt på sen igår och tills nu håller det öser ännu mer! Massa trafikolyckor skedde idag varav en lastbil krockade och välte typ 800 m framför mig. Som tur klarade chaffören sig med lite skrapsår och blåmärken. Usch vad hemskt! Det hade kunnat sluta värre =/.
Jag som också hade planerat att tvätta bilen men blir nog att skjuta upp på det ett tag till. Ingen ide då det är slask och blötsnö på vägarna.
Tycker snö ska finnas i MAX en månad här i mellersta delen av Sverige. Vill man uppleva mer snötid så kan man åka längre upp och njuta tills man tröttnar.
Det är egentligen nu man ska passa på och ta ut sin semester. Bara försvinna från det här deppiga vädret och leva livet! Oh vad jag längtar till Californien!
Får nog sluta drömma så långt bort. Det får bli när det bli. En dag i taget ;-). Nu ska jag iallafall hoppa ner i sängen och försöka drömma om min matlåda som en kollega ska bjuda på inatt =D.
 

2013-02-04

Idag vart man piggare och började bli rätt sugen på dra lyfta skrot. Har märkt att jag får ångest och blir stressig om jag missar en gymdag. Det är bra tecken och kan behövas för att lyfta på min lata arsle och bege mig dit någongång. Men nej, Mahdi skjuter upp gymmet till senare och vad händer då? Jo Mahdi får ett oväntat gästbesök hem och det vore oförskämt att prioritera gymmet över de. Men Mahdi tror han är smart och kan  ta gymmet senare på kvällen när de sen drar. Men en sån tur har ju inte jag ... En kollega ringer strax därefter och undrar när vi börjar jobba igen. Jag gissade på onsdag, men ville dubbelkolla i schemat så jag inte säger fel. Det var rätt, men jag upptäcker plötsligt att jag tydligen var bokad på ett extra pass idag. Hade glömt bort det totalt! Snacka om ödet!
Skulle inte varit bra då jag hade planerat en filmkväll med en vän som tyvärr fick ställas in.
Så alla planer sket sig och ingen träning vart det för mig. Istället fick Mahdi åka ut och jobba. Wiiii vad kul!
 
BTW... Vilket jävla piss väder det är där ute! Vill boooort härifrån!!!! God natt!
 

2013-02-03

Den här helgen har varit lite upp och ner, man har hunnit hitta på massor ena dagen och typ inget dagen efter.
Ja jag känner att man börjar bli för gammal för utgångar. Skulle ut och fira en tjejkompis födelsedag. Började på olearys och slutade på donken =P.... och på tal om det så var det där ett av mina nyårslöften vart bruten tyvärr. Men inget jag ångrar direkt, utan tycker jag förtjänar en sådan dag där jag kan bara njuta av allt jag vill. Man håller ändå igång med träningen så det lär inte vara någon stor grej. Bara man inte börjar vänja sig vid dessa dagar =P. Men det var en grym kväll och man hade kul tills solen gick upp igen ;-).
 
Dagen efter lyckades jag sova 15h totalt. Resten av tiden var jag soffliggandes och bästis med tv:n. Som tur gick det en bra film på 4:an... The Next Three Days.

2013-02-02

Idag vill jag inte berätta så mycket om min dag, utan vill bara dela med mig av mina tankar och åsikter.
Man tänker mycket när man är ensam och speciellt på nätterna när jag och bilradion är bästa vänner. Brukar skoja med mina kollegor om att man faktiskt hinner lösa världsproblem och gåtan med "meningen med livet" under ett arbetspass. Vi skrattar åt det, men det är delvis sant, med lite överdrift på ordvalen såklart, men man lyckas faktiskt tänka och reflektera över saker som man vanligtvis bara passerar förbi.
Vår hjärna rangordnar automatiskt olika saker efter hur viktiga de är för att vi inte ska belasta hjärnan med massa "onödig" information, det är egentligen bra, annars hade man suttit i ett psykhem idag.
 
Jag tycker att det är nyttigt att man också lägger tid att härleda de saker man stöter på och se vad de egentligen är värda. Kan dra ett enkelt exempel, tänk en uteliggare liggades i ett hörn som du passerar förbi varje dag påväg till skolan, du lägger inte så mycket energi om att bry dig hur han mår eller varför den personen ligger där. Speciellt nu när det är massa människor ute som redan passerat förbi och inte reagerat alls.
Som MAX så vänder man huvudet och tittar snabbt, får en liten medkänsla och fortsätter förbi. De flesta skulle iallafall reagera på det viset då vår hjärna stängt ut allt som inte påverkar dig och istället lägger fokus på att ta dig till skolan i tid som just nu är viktigare för dig...
Tänk dig nu hur du skulle reagera om du nu var ensam ute, sent på natten och du stöter på samma person liggandes i hörnet. Nu är det inga folk ute och du är den enda som går förbi. Det finns större chans att man går fram till den människan och fråga hur han mår och osv. Sen beroende på hans situation så kanske man t.o.m kan hjälpa till på något sett t.ex ringa ambulans eller bekant. Man skulle iallafall lägga ut mer energi och uppmärksamhet för att kolla till och göra något åt stackaren.
Det är lite det jag försöker komma fram till. Att man upplever och förstå saker på ett annat sätt på natten än vad man gör på dagen samt att det finns mer tid att få göra det på.
 
Jag tillbringar nästan halva arbetsnatten i min tjänstebil och åker runt i bevakningsområdet samt bland kunderna. Man är lite som en rörlig kamera som är där för att observera saker som "sticker ut" ur det som vi kallar för "normalt". Man får träffa på massa sorters typer av människor på nätterna och tro mig, ibland tror man att man bor i en annan planet när man stöter på en del av dessa. Men man visar mer medkänsla och man har även tiden att hjälpa dessa människor. Man har ingen skylldighet att ens bry sig egentligen, men man gör ändå allt i sin makt för att hjälpa till på något sätt så att dessa människor får det bättre.
 

2013-02-01

0035! Ledig 5 härliga dagar nu =D. TJOOOHO!
Har bara varit trött de senaste dagarna och inte orkat med annat än jobbet. Går och lägger mig precis när jag kommer hem och vaknar 10 minuter innan jag ska jobba igen. Har dessutom sovit dåligt pga all liv hemma samt bankandet från renoveringarna som sker här i huset.
Så jag har verkligen sett fram emot denna ledighet och idag kan jag säga att jag passade på att få in alla sömn timmar jag missat.
Vaknade 19.00, hungrig och hade en liten tanke på vad (dagen?) väntade. Det jag mest hade sett fram emot idag är såklart gymmet och att jag äntligen får lite tid för mig själv.
Tog en snabb måltid medans gladiatorerna gick på tv. Bra tajming då det alltid får mig att bli mer sugen att dra gymma och med kort vila emellan var det dags för pumpandet =).
En kompis som bor i närheten ville hänga med den här gången. Inte helt fel med lite sällskap och någon som kan hjälpa till de sista repsen. Det blev bra och jag kände att man åstadkommit bra resultat. Vi båda behövde faktiskt någon att utbyta lite nya övningar med så vi vart rätt nöjda med insatsen.
Invigde mina nya sporthörlurar på löpbandet och jag kan säga att de där 20 minutrarna jag sprang kändes som 5 minuter. Helt otroligt vad rätt musik och tempo kan göra och hur mycket vi egentligen orkar med om vi lyckas glömma bort att utför något jobbigt.
Efter gymmet var det dags för några avsnitt av The vampire diaries och en ny serie som jag också börjat följa... Nämligen Arrow. Min gruppledare från jobbet rekomenderade den och efter att jag sett de första 2 avsnitterna så kan jag säga att den verkar vara bra. Ja, det finns snygga tjejer där med, men det är bara + på kanten ;-).

Imorgon ska jag träffa en god barndomsvän som jag inte sett sen 12 år tillbaka. Har haft kontakt via Facebook, men knappt pratat med varandra. Så jag ser verkligen fram emot att höra vad han har haft för sig de senaste åren. Vi ska även gymma tillsammans så det kommer bli en kul "dejt" =P.
 
RSS 2.0