2012-10-30

Guess what?! WHAT?! In the butt!
Jag var på möte med skolan i Västerås idag och skulle träffa skolans rektor för att prata lite hur de senaste månaderna kommer bli. Han ville se hur seriös jag var, då det kommer vara stressig och det gäller att man är beredd att ta ansvar och ge 200%. Jag har som sagt pluggat förut och flyttat ut, så jag har lite erfarenhet på vad som väntas av mig. Jag känner att det kommer bli en del läsning och det gäller att man då har pluggteknik och försöka vara aktiv på lektionerna så mycket som möjligt. men jag känner att det kommer bli bra då jag redan har ett försprång med flygämnerna.
Fick även reda på att jag kommer få dela lägenhet med 4 personer, så det kommer bli lite spännande det också. Jag har bott med en nära vänn under 1 års period när jag pluggade i Västerås. Det var inte lätt och vi vart irriterade lite då och då. Men man fick det att fungera till slut. Gäller bara att kommunicera med varandra om saker som vi störs av och komma överens om något gemensamt.
Jag skrev på kontraktet med skolan och fick svar på alla frågor jag hade. Passade på att söka CSN också samma dag då det tar någon vecka innan man får deras beslut.
Efter mötet ville jag träffa gamla vänner från studietiden som bor kvar i Västerås. Det var länge sen man sågs så det var trevligt och vi hade mycket att berätta. Tiden sprang iväg och klockan var redan mycket då jag skulle jobba samma dag.
 

2012-10-25

ZzZzZ. Gick och lade mig 12.00 idag och vaknade vid 20.00... Det här med att vända på dygnet verkar inte vara mig grej. Men jag tycker ändå att man hinner göra så mycket mer på nätterna än på dagarna. Man får det lugnt när alla sover och kan göra mina grejer i lugn och ro. Speciellt när man vet att ingen Simpsons eller Family guy sänds på TV då =P.
Löningen has finally arrived! Den var rätt efterlängtad kan jag säga.
Jag var och storhandlade mat med morsan och drog vidare därefter och köpte en ny skäggtrimmer från Mediamarkt. Börjar känna att det är dags att trimma skägget. De hade såååå mycket att välja på... Jag ska ju bara trimma av lite skägg, inte klippa någon gräsmatta =P. Det hade maskiner allt från 200 kr till 2000kr!!! Tillslut bestämde man sig för en Philips som hade vunnit bäst i test och den gjorde sitt jobb perfekt =).
Sen var det ett besök till storesyrran då hennes bröllopsfilm äntligen var färdig. 6 skivor av filmklipp blev det sammanlagt!!!. Det var en väldig proffesionell filmning de hade gjort. Nu får jag sitta och klippa ut och redigera lite delar så att man får ner allt på en skiva.
Så nu har jag natten på mig att fixa och trixa.
 
 

2012-10-23

Jag säger bara AP Master yi mid! Bäst! "Dagen" som började kl. 20.00 med att min polare Danny ringer och väcker mig. Han ville att vi skulle lira LOL (League of legends). Jag är så besatt av det här spelet och det är super kul att sitta och nöta det ett gäng. Master yi är min favorit karaktär och jag har typ tränat in att optimera alla hans abilitys. Nu är jag så bra att jag klarar av att sänka ett helt lag vid en team fight. Man satt och lira fram till 01.00, tills vi vart sugna att dra och kolla på nya spiderman filmen. Så vi börja höra runt med alla nattugglor i området och drog över till Dannys lägenhet. En av grabbarna orkade inte se hela filmen så han gick och lade sig. Men det fick han sedan ångra då vid slutet av filmen planerade att skrämma honom när han låg i rummet och sov... Och såhär gick det till hahahaha...
 
http://db.tt/sWgRxBAn

2012-10-22

Äntligen måndag! Den repliken använder nog inte många ;-). Japp äntligen måndag och jag är nu ledig 4 härliga dagar. Jag har varit sjukskriven 2 arbetsdagar så egentligen var det idag som man kände att man kommit igång. Men här ska vi inte klaga. Nu är det bara att njuta av ledigheten så gott det går och jag har som vanligt inte planerat nått. Får se vad denna ledighet hittar på för spontant.
 
 

2012-10-18

 
Jag mår mycket bättre idag. Medicinen verkar göra sitt jobb och immunförsvaret arbetar för fullt. Ser fram emot att kunna träna och jobba igen =). Har passat på programmera och designa om min blogg. Tog några timmar, men inte hade jag så mycket annat att göra när jag legat i soffan. Det var nästan 6-7 år sen jag programmerade hemsidor, så man fick fräsha upp minnet lite innan man kom igång igen.
Har lite små ändringar jag vill göra, men so far är jag rätt nöjd med resultatet. Måste snart börja sortera mina inlägg i kategorier känner jag. Så där kommer allt samlas och det kommer bli enklare att navigera till de olika händelserna. Känner att min blogg har mest varit som en dagbok, vilket jag såklart kommer fortsätta med, men kommer ibland ta upp saker som pågår runt om mig och som jag tycker är intressant. Därför kommer "kategori" menyn att vara till bra nytta.
Idag har min dag varit lite konstig. Jag gick och lade mig kl 08.00 och vaknade igen vid 12-tiden. Min moped har varit stulen i snart 1 år, så idag fick jag ett samtal av polisen om att de hade hittat den och att den har ett skick som bara var att skrota. RIP på gulbettan =(. För att göra det så behövde de mitt registreringsbevis, så jag var tvungen att åka ner till stationen med den innan 15.00. Passade även på att besöka Jocke för att lämna tillbaka en borrmaskin som jag lånat för ett tag sen, samt mysa med världens gulligaste Lukas (Golden Retriever). Kan avslöja att han är sååååå söt fortfarande och lika go att mysa med som när han var en liten valp <3. Efter det var det ett snabb besök till banken och sen hem igen. Klockan var bara ~15.30 och energin var redan slut, så det var bara att gå lägga sig. Vaknade upp vid 20 tiden och kände att jag mådde mycket bättre så jag drog igång Game Of Thrones och började kolla igenom säsong 2.
En riktig spännande serie och man kunde inte låta bli att starta ett nytt avsnitt såfort den ena var slut.
 
 RIP =(

2012-10-16

VEM VARE SOM SMITTA MIG! SÄG VEM DET VAR! DEN SOM SMITTA MIG SKA FÅ STRYK!
Då var det dags för årets influensa. Idag tisdagen den 16 oktober var det dags igen. Jag är brukar inte bli sjuk på ett helt år. Men har en veckas period som uppkommer någongång på året där jag får en omild version av  förkylning, feber, halsont samt rinnande näsa. Det var ingen bra tajming då min ledighet går ut imorgon (Det beror hur man ser på det, men jag har inte råd att vara sjuk just nu). Jag har även kommit igång med träningen och jobbat hårt på att hålla suget uppe.
Så dagen började med att ringa planeraren och sjuka mig under en hel vända. T.o.m han vart chockad att jag vart sjuk =P. Men det är bara att acceptera läget och börja trycka i sig apelsiner och medicin samt vila. Var nere i apoteket och handlade medicin för 500 kr! Jag måste bli frisk snarast!
Usch! Att vara sjuk är verkligen det värsta jag vet. Det enda fördelen som jag kan komma på är att bli lite bortskämd av morsan med godsaker efter godsaker till sängen =). Vet inte om det bara är jag, men jag blir alltid sugen på dra och träna när jag är sjuk.
Krya på mig! Jag ber verkligen mitt immunförsvar att jobba ihjäl sig nu!
 

2012-10-15

Alltså seriöst, jag kommer aldrig förstå mig på tjejer och deras tänkande. Falska och man blir bara äcklad till slut. Som tur är det inte bara jag som har det problemet, så jag kan inte dra slutsatsen att det är mig det är fel på. Jag vill inte dra alla över en kamm för att jag vet att det finns några där ute som har en hjärna och sin heder kvar. Jag har mina perioder där jag hatar alla tjejer då jag verkligen tappar all hopp om att någongång finna den rätta. Känner mig så utnyttjad och sårad av sådana typer där ute och JA, jag lär mig aldrig... Efter en kortperiod så är man där igen, ger de en chans till och blir sårad igen.
Mina vänner säger att jag bara haft lite otur och att det är mitt fel att jag väljer den typen av tjejer. Men så är inte fallet alls i min situation. Det klart utseendet spelar roll också, men det har aldrig varit en faktor för mina val och jag har aldrig varit intresserad av en tjej förens jag verkligen lärt känna henne eller ja i verkliga fallet trott att jag känt henne.
Men nu har jag bestämt mig att lägga ner verksamheten för en längre period. Jag ska ändå snart resa iväg till en annan kontinent och det är nog bra att vara utan och fokusera på min dröm istället. Kanske får bättre "tur" om jag låter ödet välja själv. SO BACK OFF ALLA TJEJER!
Jag säger bara som kapten röd..
 "Ju mera dom spottar på mig, desto snabbare kommer jag blomma!"
 

2012-10-13

Idag mår man som man förtjänar! Var hemma vid 8 tiden och somnade om som en stock. Min gruppledare ringer mig på morgonen och undrar om jag ska med och gymma. Jag vet inte ens om jag svarade i sömnen eller om jag ringde upp senare när jag vakna =/. Men det vart inget gymmande för min del iallafall. Kommer inte bli mer utgångar fram till kryssningen i slutet av november för min avslutning från jobbet.
Anyway, lördagen vart förstörd så jag passade på att bli lite bästis med Tv:n och soffan. Senare på kvällen hämtade jag upp morsan från stationen då hon var på besök hos min moster i Oslo. Blev ett snabbis besök till syrran på natten sen för att lämna lite saker.
 
 
 

2012-10-12

0035! Sådär då, ledig från jobbet i 5 dagar och nu drar jag igång latheten till en annan nivå. Blir tyvärr inget skrivande när man jobbar pga tidsbrist. Får ta det nu på ledigheten istället. Har inte planerat något de dagarna vilket jag som sagt föredrar och fick även inse att det är vad jag ska fortsätta med också. För samma kväll låg man i soffan och får ett sms om att man ska sluta tråka och dra med ut.
Jag älskar sådana spontana utgångar. Det är de som alltid blir roligast och mest lyckade. Frissan och det nya skägget som blev en stort snackis den kvällen var redan klara så bara på med lite finkläder och börja röra sig mot Medis. Sen var det bara All in!
 

2012-10-07

Tjingtjong! Plingplong! Kingkong!
Det bästa jag vet är spontana dagar som blir lyckade. Hatar verkligen att planera mina dagar utan låter de komma som de kommer. Mycket skönare och roligare med överraskningar. Dagen började med att en vän ringer och bjöder in mig på hennes kompis födelsedag som då var samma dag. Jag skulle ut och powerwalk:a med min gruppledare en snabbis innan, hinna gå handla någon present till födelsedagsbarnet samt handla med morsan. Så det vart lite att göra innan man äntligen kunde hoppa in i duschen och fixa sin swag.
Vi skulle beställa käk tillsammans innan och ta med hem. Det blev en smarrig kycklingpasta och en super god tårta som födelsedagsbarnet bakat själv till menyn. Nam Nam!
Gagnam style, Dansa pausa och Danza kuduro var uppradade på spellistan och alla var redo för utgången på Garbo i Sumpan.
 

2012-10-05

Var nere och handlade lite bak ingredienser då det är Kanelbullensdag idag. Så gott med kanelbullar speciellt när man bakar de själv. De satt så perfekt med varm oboy till frukost. Sedan bar man sig upp till Rimbo där de hade en stor marknad. Var sugen på sockervadd så det fick man också unna sig. Fyndade jätte billiga strumpor, 20st par för 100kr. Blir perfekt att ha med sig till Californien sen.
Drog sedan hem till en nära kompis som bor där och åt världens godaste Quesadillas med äppelpaj och glass till efterrätt. Kände att sockerhalten började nå diabetes nivåer efter allt socker man fått i sig den dagen. Som avslutning vart det ligga i jacuzzi, bastu och filmen Hunger games.
 

2012-10-04

"Det går bra nu, pengarna rullar in" ;-). //Jonte (kollega)
 
Fyfan vad jag älskar mina kollegor. Jobbar man natt, pratar 12 timmar/dygn tillsammans och litar på att man har de bakom sin rygg när det väll behövs så känner man till slut att man är som en familj. Vi pratar verkligen allt från barndomsminnen till framtidsplaner och såklart kärleksproblemen =P. Jaaaa tjejer och kärleksproblem... de ämnerna tar aldrig slut i våra samtal ;-).
Häromdagen satt vi och diskuterade hur bra vi hade det när vi var små. När man var ute oavsett väder och lekte på gården varje dag, busen man gjorde och alla lekar som man kunde. Ett av de minnerna jag fakiskt fortfarande kommer ihåg.
Alla var så snälla och vänliga mot varandra. Köpte man godis så bjöd man alla i gården. 3st för 10kr läsken, 50 öres Bugg tuggummi, 1kr karamellerna <3 <3 <3.
"Polis och Tjuv", "Kurragömma", "Inte nudda mark", "Brännboll", "Is o Sol", "Kull", "Fotboll", "Kortlekar", "Kungen" mfl... Ohhhhh man blir nästan tårögd när man tittar tillbaka till de tiderna.
Jag minns när man med ett gäng på runt ~10 ungar tjuvplingade på halva gården och sprang. Objektet var ett avlångt lågthus med 3 våningar och det var som en lång balkongkorridor längst hela huset på alla våningar (~100m). Man börjar på ena sidan, tjuvplingar på alla dörrar och sedan går ner en våning och gör samma längst hela raden osv. Adrenalinet var på högsta nivå, skosnörerna hårtknutna, kepsen/luvan på och alla var då beredda på buset =P. Det gällde att vara snabbast i gänget annars hamnade man längst bak och då var risken störst att åka fast vilket inte var ett alternativ hos någon där ;-). Sen var det dags att palla äpplen, plommon och körsbär ;-).
... 
Min flashback var över och det var min kollegas tur att dela med sig. Jag kan tala om att alla hade inte samma lyckliga barndom tyvärr =/. Det var tråkigt att höra vissa sorliga historier och vissa kunde man relatera till då man upplevt samma själv. Man ska inte ångra något i sitt liv tycker jag. Att man fått uppleva jobbiga saker är det som gjort den personen man är idag. Jag är iallafall glad att man vågat dela med sig av sitt privata liv och det är det som gör att man kommer varandra närmare och förstår varandra bättre =).

2012-10-02

Råkade kika in här och fick tillbaka skrivsuget. Vilka färska minnen den här bloggen frambringar! Nästan så att man känner att de dagarna var igår. Får hoppas att man håller suget uppe den här gången.
...
Jaaa... Var ska man börja? Det där sommarjobbet som väktare jag sökte fick jag... Planen var att jag bara skulle sommarjobba och sen plugga vidare, men det blev inte riktigt så. Nu efter snart 3 år jobbar man kvar här på Securitas. Jag trivs fortfarande, tycker att det är det roligaste som finns och känner att det jobbet har utvecklat mig till den personen jag är idag. Jag  har alltid haft mitt mål som jag strävat efter och det här jobbet har faktiskt hjälpt till att förverkliga det mesta. Jag har hunnit köpa en lägenhet i Solna, nyrenoverat den, skaffat mig en ny bil, flyttat ut.. igen...  tjänat pengar och snart ska jag bege mig och förverkliga min barndomsdröm.
 
Nu måste jag tyvärr skicka iväg inlägget då jobbet kallar, men fler inlägg kommer framöver. Finns endel som har hänt de senaste åren.
BTW dagens ord är "Chillax" ;-)
 
 
RSS 2.0